torsdag 29 april 2010

Salar de Uyuni





Ett "berg" mitt i saltoknen dar vi stannade och at. Hittade en liten grotta, kul!

Olycka mitt i oknen, fanns ingen tid till att svida om till trikaerna.

Den lilla pricken ar en en bil. 10 582 km² salt!

Mucho salt!

Hippie -10 ganget

Inte mycket kott pa den dar kraken. Tror dock att det ar anda sattet for mig att lara mig mala annat an streckgubbar. ata en konstnar!


Manga gamla coola tag, dock sa var en del nerklottrade vilket var lite synd.

Forsta stoppet pa saltoken trippen var en tagkyrkogard. Matz har satt sig tillratta.





Efter Raodtripen i Salta sa var det dags att dra vidare och byta land. Vi tog bussen till gransen mot Bolivia, irrade runt lite innan vi hittade till passkontrollen som inte hade oppnat an. Vi kom dit tidigt pa morgonen och fick vanta dryga timman.

Nar passet var stamplat och allt var klart var det bara att stega over till Bolivia. Om man anade att man kommit till ett lite mindre utvecklat land nastan direkt sa fick man det bekraftat pa bussen mot Uyuni. I Argentina var vi borskamda med fina bussar dar man blev servad med mat och fika. Nu var det bara att borja vanja sig vid "sunkbussar" och daliga grusvagar.
Efter ca 9 hoppiga och ganska morbulltande timmar i bussen var vi dock framme i Uyuni.
Vi var inte ensamma om att vilja se varldens storsta saltoken. Mycket backpackers samt en massa locals som erbjod turer genom oknen.

Efter en natts vila pa hostel samt resturangbesok med pizza pa menyn (stallet kryllade av nagon lustig anledning av Italienska pizzerior?) sa valde vi ut en agency som verkade ok och drog ut for att ta en titt pa denna saltiga oken.

3 kommentarer:

  1. Fy fan va ballt,
    speciellt tåget måste jag säga. riktigt jävla snyggt.
    Vart på kartan är ni nu tro?
    Visa!

    SvaraRadera
  2. Tackar tackar! Saltoknen var maktig, helt sinnes med salt! Nu ar vi i en grym liten by, Samaipata som ligger utanfor Santa Cruz. Planen ar att stanna, ta det piano och lara oss lite spanska har, har gatt forsta lektionen hos en skon liten snubbe.

    SvaraRadera